Kom til snapsejagt på Mothsgården og vind en flaske Valnøddesnaps!

Udstilling: Historisk

Fra lørdag den 30. november kommer 2019-udgaven af Mothsgårdens traditionsrige valnøddesnaps til salg i museumsbutikkerne på Mothsgården og Vedbækfundene.Kom og deltag i snapsejagten og vinde en stor flaske valnøddesnaps.

Valnøddesnapsen 2019

I respekt for Matthias Moth, der boede på Mothsgården i 1600- og 1700-tallet, har vi døbt årets nye snaps "Moths Valnødddesnaps 2019" og moderniseret designet på etiketten.

Moth - Læge, Gehejmeråd og Ridder af Dannebrog

Matthias Moth, 1649-1719, gehejmeråd, Ridder af Dannebrog, topembedsmand i Christian V's regering og ikke mindst leksikograf. Mothsgården i Søllerød var Moths lystgård og sommerbolig, og snapsen har smag af valnødder fra haven.

Moth - Leksikografen

Moth studerede og indsamlede det danske sprog, og udarbejdede den første store ordbog. Han arbejdede ikke blot på at kortlægge det det korrekte og officielle sprog, men også almuens daglige sprog. På Mothsgården kan man, som det eneste sted, se et bind af ordbogen, der er skrevet i hånden af Moth.

Jagten på snapsen går ind - og det er Moths fineste!

Det er ikke til at vide, om der var en snapsenisse på Moths tid. Men det er der helt sikkert nu. Han er en af Mothsgårdens fastboende nisser, og han gemmer hvert år, op mod jul, et antal valnøddesnapse rundt omkring i den permanente udstilling på Mothsgården. De skal selvfølgelig findes - og helst alle sammen!

Deltag i konkurrencen om, hvor mange flasker der er fra 30. november. Vi trækker lod blandt de rigtige svar efter lukketid den 20. december. Den heldige vinder får direkte besked, og kan hente en stor flaske valnøddesnaps på Mothsgården inden jul.