Spring til indhold

William Morris - en designpioneer

Diverse: Foredrag

Underviser: Tina Bech Nørregaard. William Morris (1834-96) var en britisk designer, digter, maler og ikke mindst social reformator. En designe, som gerne ville fremme det gode håndværk.

Han blev derfor en vigtig figur i Arts & crafts bevægelsen- ja, nærmest en åndelig leder. Med middelalderens idealer for øje satte gang han gang en større produktion af ting til hjemmet sammen med en række af hans venner. På dette kursus drager vi tilbage i tiden og kigger på hans vidunderlige hjem og værker. Og ikke mindst på den indflydelse han har haft på eftertidens design lige fra Charles Rennie Macintosh til danske kunstnere og designere.
William Morris (1834-96) var en britisk designer, digter,maler og ikke mindst social reformator. En designe, som gerne ville fremme detgode håndværk. Han blev derfor en vigtig figur i Arts & crafts bevægelsen- ja,nærmest en åndelig leder. Med middelalderens idealer for øje satte gang hangang en større produktion af ting til hjemmet sammen med en række af hansvenner. På dette kursus drager vi tilbage i tiden og kigger på hans vidunderligehjem og værker. Og ikke mindst på den indflydelse han har haft på eftertidensdesign lige fra Charles Rennie Macintosh til danske kunstnere og designere

Hold: 7121111002.