Spring til indhold

Birkam: Eskær Trioen

Musik: Klassisk

Julie Eskær, violin / Emilie Eskær, cello / Charlotte Thaning, klaver.

Eskær Trioen, som fejrede 25 års jubilæum i 2019, er et af Danmarks mest erfarne og kunstnerisk samarbejdede kammerensembler, og har gennem mere end 25 år haft en succesfuld karriere i ind- og udland.

Trioen er kendt for deres medrivende samspil og bevæger sig frit i hele triolitteraturen fra de ældste værker til nykompositioner tilegnet dem.

Trioen vandt i sin tid 1. pris i P2's kammermusikkonkurrence samt 2. pris i Nor- disk kammermusikkonkurrence i 1996. Siden vandt de priser i flere internationale kammermusikkonkurrencer. De har haft en særdeles aktiv koncertvirksomhed og har optrådt i de fleste europæiske lande inkl. steder som det berømte Concertge- bouw i Amdsterdam. De har optrådt mange steder på kloden og var på stor turn' i Kina i 2018.

I anledning af Beethovens 250 års fødselsdag i 2020 var de solister i Beethovens tripelkoncert flere gange, bl.a. med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Eskær Trioen har modtaget en lang række hædersbevisninger og legater som Simon Spies Fondens Musikpris, Van Hauen Legatet og Gurli og Poul Madsens Legat. Trioen har desuden flere prisvindende indspilninger bag sig, bl.a. Brahms' samlede klavertrioer. Alle udgivelser har høstet nationale såvel som internationale anmel- derroser. Derudover har de vundet P2 prisen for "årets klassiske CD".

Program:

JOSEPH HAYDN (1732 - 1809): Klavertrio e-mol, Hob.XV:12

IGOR STRAVINSKY (1882 - 1971): Arrangement for klavertrio over Italiensk Suite

JOHANNES BRAHMS (1833 - 1897): Klavertrio H-dur, op. 8

Dørene åbner kl. 18.30. Koncertstart kl. 19.30. Unr. siddepladser.