Spring til indhold

Bremer/McCoy

Musik: Jazz

Hvad har Bremer/McCoy været optaget af? Ingen har rigtigt kunne sætte ord på, hvad duoen på det seneste har været i gang med - ikke engang dem selv.

De har indspillet direkte på bånd, så de havde mindst mulig tid til at tænke over overførslen fra musikalsk idé til optagelse. Det manifesterede sig bare, uden de egentlig var i stand til at forklare det. "Når det går op i den form for højere enhed for mig," siger pianist Morten McCoy, "så er det ren meditation. Ren taknemmelighed for bare at være til stede uden tankestøj."

Bremer/McCoy begyndte at spille sammen i 2012, da de stadig studerede. Her var lyden dub. Det er svært at forestille sig, at det var duoens udgangspunkt, når du i dag hører de delikate, æteriske lydbilleder, de er afsendere af i dag. Men deres inspirationskilder bliver alligevel tydelige, når du hører dem live. De insisterer på at rejse med deres eget lydsystem, hvilket kan virke omstændigt, men for Bremer/McCoy betyder det, der sker i liverummet alt for deres musik.

Når de laver music, stræber de efter en direkte transmission mellem idé til komposition. "Vi har følt en højere grad af frihed denne gang, fordi vi har fået en dybere forståelse og jordbundethed med det, vi gør. Det tillader os at nå helt derind, hvor ting falder i mønstre og til sidst på plads", siger Bremer.

Det bliver nu til duoens nyeste albumprojekt Natten, der udkommer oktober 2021. Selv udtaler Bremer/McCoy om albummet, at det er inspireret af kosmos, solnedgangen og de nordiske skove, at det er deres mest frie og kosmiske album til dato.

Vi glæder os til at opleve Bremer/McCoy og Natten live på Mantzius til foråret 2022.
___

Dørene åbner kl. 19. Koncerstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.