Spring til indhold

Knud Romer - Småt er Godt, Stort er Lort

Diverse: Foredrag

"Småt er godt, stort er lort - provinsen og alle de andre".

Således den opsummerende titel på forfatter Knud Romers revsende virale indspark til ALTINGET.dk før Folkemødet 2018. På knap 3 minutter formåede Romer med sin skarpe tunge at rette en kontant kritik af eliten, magten og Danmark uden for København og give sit forsvar for folket. Til september kan du opleve et live, tankevækkende og klassisk Knud Romer-foredrag om måden "vi" behandler "de andre" på - et tema, der er lige så relevant at diskutere i 2021, som det var i '18.

Det er altid de andre, der dør; de andre, der bliver gamle; de andre, der bliver skilt; de andre, der bliver syge og får sindslidelser; de andre, der bliver fyret; de andre, der bliver hjemløse, og de andre, der er indvandrere.

Der er bare lige det twist, at vi ifølge Romer før eller siden selv kommer til at opleve en eller flere af disse ting selv. Så er det pludselig os, der bliver gamle og dør, bliver skilt og fyret og bryder sammen og får brug for psykiatrisk behandling - og når du sidder der alene på den offentlige psykiatriske skadestue eller på plejehjemmet, er det for sent. Ingen kan høre dig skrige.

Nu har Knud Romer efterhånden oplevet en god portion på egen krop og forundres over, hvordan forholdene egentlig er ude i det ganske danske land. Ifølge Romer er Udkantsdanmark en fucking joke, og Folkemødet er et bedrag - for politikerne møder ikke folket. Knud Romer bor seks kilometer syd for Præstø, og det er stort set umuligt at komme dertil med offentlig transport. Der er intet politi, intet sundhedsvæsen, intet bibliotek - og du kan ikke låne en krone i banken, hvis du vil købe et hus.

Alting forfalder, og det er fandeme en svinestreg, som vi i fællesskab må få løst! Og det starter med dette foredrag.
___

Dørene åbner kl. 18. Foredraget starter kl. 19. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.

Foredraget er tidligere blevet flyttet fra 22. april 2020 / senere 24. februar 2021 til 15. september 2021. Tidligere købte billetter er fortsat gyldige til den nye dato.