Spring til indhold

Barbara Moleko - Akustisk

Musik: Rock/Pop

Med to succesfulde albums i ryggen, deltagelse i TV-fænomenet "Toppen Af Poppen" og adskillige store koncerter på CV'et er Barbara Moleko blevet dansk folkeeje.

Barbara spillede kun ganske få koncerter i sommeren 2019, men har ellers holdt en pause fra det hektiske liv på landevejen. Nu er hun for alvor klar til at drage rundt i landet, når hun til efteråret 2020 tager på en akustisk turné.

Dette sker i kølvandet på hendes tredje albumudgivelse, og ifølge Barbara selv er det noget, hun glæder sig til at dele med alle sine fans: "2020 er året, hvor jeg vender tilbage til musikken - og den kærlighed til musikken, der var grobund for starten på min karriere. Det føles enormt fedt endelig at have gjort mit album færdigt og at kunne præsentere det for mine fans. Jeg glæder mig til at tage på akustisk tour, hvor sangene kan præsenteres på en mere nærværende og intim måde: For Lykken er = at spille live!"

Barbara har det meste af karrieren boet på Nørrebro i København, men med en opvækst i Mozambique, Sydafrika og Vanløse har hendes liv været et sansebombardement af billeder - fra sydens støv til nordens stenbro, fra afrikansk jazz og amerikansk soul til danske viser - hvilket alt sammen kommer til udtryk i hendes lydunivers. Af inspirationskilder kan der blandt andre nævnes Nina Simone, Erykah Badu og Ella Fitzgerald.

Hendes sange bærer præg af personlige erfaringer og let relatérbare tematikker. Hun formår at skrive sange med en let tilgængelighed og en umiddelbar simpelhed, som dog alligevel altid rammer noget dybere. Barbara besidder en kæmpe force med hendes smukke og genkendelige stemme, som kan vælte de fleste bagover.

Barbara Molekos brede popularitet startede, da sangerinden med den karismatiske vokal medvirkede som feature på kæmpehittet "Helt Min Egen" med L.O.C. Hurtigt efter fik hun i starten af 2010'erne banet sig ind i manges bevidsthed som den nye danske sangerinde og sangskriver, man skulle holde øje med.

Da debutalbummet "Lykken Er.." landede (2012), var Barbara Moleko ikke blot en spirende performer, men stod til at blive en fremtidig etableret kæmpe, hvis indtræden på den danske musikscene, Information bl.a. markerede med ordene: "Velkommen til Barbara Moleko. Du har en stemme, der fortjener at blive hørt". Også Gaffa, BT og Politiken gav store roser med på vejen. Albummet var en succes, og Barbara Moleko modtog en guldcertificering for singlen "Dum For Dig".

Efterfølgeren "Bapsz" (2015) portrætterede Barbara Moleko som en mere moden artist med masser af nærværende og personlige sange skrevet med en veldoseret mængde af hjerteblod. I 2017 var Barbara Moleko vært til Børnenes Melodi Grand Prix og havde en af hovedrollerne i Peter Langdals musicalificering af Susanne Biers "Efter Brylluppet". I foråret 2018 tog hun på en totalt udsolgt akustisk turné i hele landet

Nu er Barbara tilbage, og vi glæder os til at byde hende velkommen på Mantzius!

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.