Spring til indhold

Ellen Andersson (SE) + Food & Wine i Restaurant Mantzius - Jazzselskab Mantzius

Musik: Jazz

Den svenske jazzsangerinde Ellen Andersson har på rekordtid markeret sig som et af de suverænt største navne på den svenske jazzscene.

Hendes anmelderroste debut-udgivelse "I'll Be Seeing You" fra 2016 belønnedes straks med den mest prestigefyldte jazzpris i Sverige, "Gyllene Skivan", da magasinet OrkesterJournalen kårede den som årets bedste jazzudgivelse. Inden da havde The European Jazz Network udvalgt pladen som en af de ti bedste jazzudgivelser i Europa i september 2016, og anmeldere kaldte den blandt andet for "en sensation". Det verdenskendte og anerkendte jazzmagasin Downbeat udgav et interview med Ellen Andersson og satte hende dermed på kortet, også udenfor Europa.

Andersson har en af de mest karakteristiske stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Med sublim tekstformidling, melodifortolkning og improvisation lader hun alvor og tradition møde leg og nutid med udgangspunkt i det amerikanske standardrepertoire. Med personlige, nyskabende arrangementer er Ellen Andersson blevet mødt med begejstring af både publikum og anmeldere og er blandt andet blevet beskrevet som "en ny verdensstjerne". Det er da heller ikke usandsynligt, at det store talent vil bringe hende langt.

Der arbejdes lige nu på en kommende udgivelse, som Ellen Andersson med band vil præsentere ved denne koncert.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Jazzselskab Mantzius.

Før koncerten er det muligt at nyde Restaurant Mantzius' nye koncept "Jazz, Food & Wine" kl. 18. Få et lækkert tapasbræt med husets udvalgte specialiteter og et glas vin (rød/hvid eller bobler) eller en fadøl serveret før koncertoplevelsen. "Jazz, Food & Wine"-kombi. billet kan købes til en samlet pris på 400 kr. + gebyr. Ved bestilling reserveres automatisk bord i restauranten, og kombi. billetten er inkl. koncertentréen.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.