Remembering Toots feat. Uffe Steen + Jazzdinner - Jazzselskab Mantzius

Musik: Jazz

"Remembering Toots" - med Mathias Heise, Jacob Venndt og Uffe Steen.

Når man siger kromatisk mundharpe, er der øjeblikkeligt en stjerne, der tændes på jazzens nathimmel og sender sit gyldne lys ned på navnet Toots Thielemans. Toots smeltede igennem sin lange karriere og liv fuldstændigt sammen med sit instrument - blev ét med sin klang - og har vist generationer af musikelskere, hvad det lille instrument er i stand til, når det handler om at tale lige ind i hjertekulen på os alle. Mundharpekoryfæet gav verden ufatteligt mange musikalske gaver, og to generationer af danske kromatiske mundharpespillere er gået sammen om at hylde og mindes ham i en spektakulær trio-form!

Det unge fremadstormende danske mundharpefænomen (og verdensmester i kromatisk mundharpe ved mesterskaberne i Tyskland i 2013) Mathias Heise og hans tidligere lærer, multi-instrumentalisten Jacob Venndt, har skabt en mindekoncert til ære for deres store instrumentale forbillede. Denne aften har de ydermere medbragt forstærkning af højeste karat - nemlig den virtuose og unikke guitarist Uffe Steen, der nærmest har opnået heltestatus i det danske musikmiljø.

Både Mathias Heise og Jacob Venndt mestrer andre instrumenter end den kromatiske mundharpe, og når de ikke spiller på den, tager de sig af henholdsvis klaveret og kontrabassen. Guitaren - Toots' oprindelige hovedinstrument - trakteres af Steen. Sammen med de to herrer Heise og Venndt inviterer denne spektakulære trio publikum med på en "kromatisk kanalrundfart". Med en fyldt tank i form af stor spilleglæde, højt humør og gode anekdoter fra Toots Thielemans' lange karriere kan publikum se frem til en musikalsk "sightseeing" af de helt store.

Koncerten er et elegant, sprudlende og nærværende bombardement af suveræn teknik og musikalsk kunnen og byder på highlights fra hele Toots' karriere. Med andre ord: En forrygende og underholdende rejse gennem swing, bebop, musette, samba, bossa og... pop! Og samtidig et lykkeligt genhør med store hits som f.eks. "Bluesette", "Killer Joe" og "Sophisticated Lady" - samt et par originale numre skrevet til mesteren af Heise og Venndt.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Jazzselskab Mantzius.

Før koncerten er det muligt at nyde en Jazzdinner i Restaurant Mantzius kl. 18. Jazzdinner kan tilkøbes koncertbilletten til en samlet pris på 380 kr. + gebyr. Ved bestilling af Jazzdinner reserveres automatisk bord i restauranten.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.