Mantzius VinterFolk: Lingua Franca Ensemble (NL) + Basco feat. Jullie Hjetland (INT)

Musik: Folk/Vise/Country

Henover en februarweekend smelter Mantzius VinterFolk den sidste vinterfrost væk med to dages gnistrende og enestående indblik i musikverdens diverse folkscene.

I år har vi udvidet perspektivet endnu mere og glæder os til at præsentere originale, internationale kunstnere som en del af vores festival. Kom helt tæt på den levende musiktradition, når vi præsenterer fire bud på folkemusik, der hver især fortolker folkemusikalske rødder og inspirationer på tværs af tid og rum:

22. februar: Lingua Franca Ensemble (NL) + Basco feat. Jullie Hjetland (INT)
Lingua Franca Ensemble består af græske og cypriotiske musikere bosat i Holland og er manifestationen af en musikalsk vandring. Velkommen til en følelsesmæssig fodrejse gennem rige, østlige middelhavstraditioner kombineret med vestlige musikelementer. Lingua Franca Ensemble er aftenens frie, ekspressive vejvisere med deres virtuose behandling af instrumenter som bl.a. yayli tanbur (langhalset, tyrkisk lut), oud (13-strenget lut) og ney (langfløjte), og musikken det fælles sprog. Til Mantzius Vinterfolk opfører ensemblet albummet "Ephemera" (2017)- en samling af kompositioner skabt på øen Cypern, der bruger musikken til at indramme nogle af følelser, vi ellers forbinder med flygtighed - de passerer måske på et øjeblik, men kan præge en livstid.

Basco er: Den skotske multiinstrumentalist Hal Parfitt Murray, de danske spillemænd Andreas Tophøj og Anders Ringgaard, den virtuose svenske citternist Ale Carr og den forunderlige dansk/norske sangerinde Jullie Hjetland. Sammen fortolker denne prisbelønnede nordiske kvintet, der har optrådt på internationale festivaler som bl.a. Tønder Festival, Folk Baltica m.fl., sagn og myter fra det gamle Norden. Bascos gnistrende spil, Jullies lysende stemme og en håndfuld skandinaviske forfattere har givet gamle nordiske viser liv på ny og forløser de hvirvlende melodier. Oplev stemninger fra hurtige skotske reels, flyvende norske hallingdanse, polkaer under den danske sommer og elverpigernes ekko i de dybe svenske skove. Gennem den vilde, strømmende inspiration glimter også alverdens musik, som de fem musikere har hørt, spillet, danset, dyrket og elsket.

21. februar: Oscar Danielson (SE) + Mirja Klippel (FI/DK)
Den svenske visepopsmed Oscar Danielson er et etableret navn på den nordiske musikscene med en helt særlig tyngde og tilstedeværelse, kendt for sine humoristiske, rørende og ikke mindst exceptionelle koncerter. Den finske sangskriver Mirja Klippel udgav i 2016 debut EP'en "Lift Your Lion", som prompte resulterede i en pris som "Årets Sangskriver" ved Danish Music Awards. I 2018 fulgte "River of Silver", som tog anmelderne med storm med sine minimalistiske, poetiske sange, der omslutter lytteren med lige dele styrke og skrøbelighed.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Entré: 160 kr. + gebyr.

Få billet til begge dage med folkemusik i fokus for kun 250 kr. + gebyr

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.