Teitur + Support: GRETA [Udsolgt]

Musik: Folk/Vise/Country

Færøsk fødte Teitur Lassen er en erfaren herre på den nordiske musikscene, og til foråret fortryller han Birkerød på sin "Home" turné.

Med to danske Grammy awards, over 1000 koncerter og otte studiealbums i baggagen har Teitur bevist sit talent for at fange lytteren i et intenst og forførende greb. Han debuterede i 2003 med albumperlen "Poetry & Aeroplanes".

Teitur har senest udgivet albummet "I Want To Be Kind" (2018). Albummet udkom næsten fem år efter den lille perle "Story Music" (2013). I mellemtiden har sangeren og sangskriveren bl.a. skrevet og indspillet klassisk musik med vidunderbarnet Nico Muhly, været taler til Ted Talks i Vancouver og turneret i Sydamerika.

"I Want To Be Kind" er indspillet i New York og i samarbejde med producer Thomas Bartlett (Sufjan Stevens, The National, Glen Hansard, Martha Wainwright etc.). Sangene kredser alle om at finde sin ro, sit hjem. Om at finde lykken og at nyde de små ting i livet.

I 2019 deltager Teitur i det populære TV2-program "Toppen af Poppen", og vi glæder os til at opleve hans underfundige fortolkninger af andres sange og ikke mindst til at høre hans egne på vores scene, når Teitur besøger Birkerød til foråret 2020.

"Til forårskoncerterne spiller jeg en del sange fra "I Want To Be Kind," samt helt nye numre og selvfølgelig også publikums favoritter. Jeg har fået multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren til at komme at spille sammen med mig. Det bliver magisk," afslutter Teitur.

Support: GRETA
Med sin nyligt udgivne debut-EP ("Ardent Spring Pt. 1") høster GRETA store roser for både udgivelsen og koncerter. Med sin drømmende 80'er-synthpop har den tyskfødte musiker sat sit umiskendelige præg på den danske indiepop-scene.

Som opvarmning på Teiturs forårstour fører GRETA publikum gennem et landskab af genfundne skatte: Sange fra hendes tidlige kunstneriske udvikling og tiden lige efter hun var flyttet til Danmark — sange, som Teitur tilfældigt opdagede og forelskede sig i. Sange, der rummer vilde naturlandskaber, uskyld og ungdommens længsel og forvirring. Sange, der anført af Gretas glasklare stemme, dragende stemninger og foranderlige harmonier, går lige i sjælen.

En ny EP - "Wild&Young", sat til at udkomme i slutningen af marts - er produceret af Teitur selv og indspillet af Greta og den norske guitarist Erlend Eggestad i en kold december på Færøerne.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobegebyr: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.

Koncerten er udsolgt.