Cæcilie Norby's "European Sisters in Jazz" (INT) [Udsolgt]

Musik: Jazz

Norby er ikke bare blandt eliten af Skandinaviens jazzsangerinder, men også en toneangivende og anmelderrost kunstner på hele den europæiske jazzscene.

I 2019 indtog Norby desuden en urokkelig plads i den brede danske befolknings musikhjerter med hendes fantastiske og originale fortolkninger af andres sange i "Toppen af Poppen" på TV2.

Nordby har udsendt en stribe udgivelser på legendariske, prestigefyldte pladeselskaber som Blue Note og ACT. Hun har gang på gang præsenteret fantastisk og alsidig vokalmusik - og det seneste spændende inter-europæiske projekt er et drømmehold af toneangivende kvindelige instrumentalister, som sammen sætter fokus på jazzens kvindelige urkraft og store stemmer. Repertoiret består af numre af de seneste årtiers mest fremtrædende melodikere som Nina Simone, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln, Carole King samt helt nyt materiale, der emmer af varme, sensualitet, humor, visdom og melankoli og musikalsk historiefortælling.

Med sig på scenen har Cæcilie Norby den tyske pianovirtuos Anke Helfrich, der bl.a. har spillet sammen med Roy Hargrove og Benny Golson. På trommer finder vi danske Benita Hastrup, der er kendt og beundret for sit malende trommespil. Orkesterets bassist er den tyske Lisa-Rebecca Wulff, der bl.a. har turneret med Nils Landgren og Bob Mintzer. Danske Pernille Bévort, som er en sand mester i dybfølt og energisk spil, er at finde på saxofon.

Udgivelsen "Sisters in Jazz" (2019) har høstet stor begejstring hos anmeldere, som bl.a. udtaler:

"Et fantastisk og "must have" album, som taler sit tydelige sprog til enhver kvinde og mand."
JAZZTHETIK (DE)

"Det høres tydeligt hvor sjovt det må have været at indspille dette album."
Jazz thing & Blue Rhythm (DE)

"Musik med sjæl. Intelligens og solidt håndværk."
Stereo (DE)

Line-up:
Cæcilie Norby (DK): vokal
Anke Helfrich (DE): piano
Lisa-Rebecca Wulff (DE): bas
Benita Hastrup (DK): trommer
Pernille Bévort (DK): saxofon

Koncerten præsenteres i samarbejde med Jazzselskab Mantzius.

Før koncerten er det muligt at nyde en Jazzdinner i Restaurant Mantzius kl. 18. Jazzdinner kan tilkøbes koncertbilletten til en samlet pris på 460 kr. + gebyr. Ved bestilling af Jazzdinner reserveres automatisk bord i restauranten.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.

Koncerten er udsolgt.