Jan Grarup: Hvor Jernkorsene Gror

Diverse: Foredrag

Krigsfotograf Jan Grarup er snart aktuel med erindringerne "Hvor Jernkorsene Gror" (2019) om de personlige omkostninger ved hans barske rejser i og fotografier fra verdens brændpunkter.

Med dette foredrag tager han os med helt ind bag facaden: Fra han som ung dækker sin første konflikt, over alkohol- og stofmisbrug, en PTSD-diagnose og livet som ene forælder efter ekskonens død til en verden som prisvindende krigsfotograf. Foredraget er en tour de force med dybt personlige historier og private fotos, der aldrig tidligere er blevet vist, fra en af verdens bedste fotografer.

Jan Grarup er uddannet fra journalisthøjskolen i Århus. Han har igennem de sidste årtier rejst verden rundt flere gange for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer. Hans arbejde afspejler hans tro på, at fotojournalistikken bruges som et redskab og vidner om nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand fortælle deres egne historier.

Han er blevet hædret med mange prestigefyldte priser, herunder to nomineringer til W. Eugene Smith fond for humanistisk fotografering, 8 World Press Photography Awards, en særlig pris fra Leica Oskar Barnack Award samt mange andre udmærkelser fra POYi og NPPA. Han har fire gange udstillet på VISA POUR L'IMAGE og vundet VISA D'OR for hans dækning af Darfurs humanitære krise.

Dørene åbner kl. 18. Foredraget starter kl. 19. Unr. siddepladser.