Concerto Copenhagen - BirKam

Musik: Klassisk

Lars Ulrik Mortensen: musikalsk ledelse og orgel/cembalo, Eline Soelmark: sopran, Jakob Bloch Jespersen: bas.

Concerto Copenhagen har siden 1990 været et førende ensemble inden for den tidlige musik. Det er blevet til mange koncerter og mange fine CD-indspilninger, for eksempel af Bachs h-mol messe, 2015, Bachs Brandenburger-koncerter 2018 og på DVD Händels opera Julius Cæsar, Det Kgl. Teaters store succesforestilling 2005. Så forskelligartede projekter kalder på forskellige besætninger, og Concerto Copenhagen optræder da også i forskellige skikkelser alt efter musikkens krav.

Ensemblets kunstneriske leder Lars Ulrik Mortensen, som modtog Sonnings Musikpris i 2007, er en ildsjæl og en vedvarende kilde til energi og inspiration for ensemblet. Publikum kan glæde sig til at høre musikken, såvel som til at følge hans yderst udtryksfulde ledelse af ensemblet, oftest fra klaverbænken. Sopranen Eline Soelmark blev sporet ind på den tidlige musik gennem et samarbejde med gambespilleren Jordi Savall i Barcelona 2013. Hun debuterede fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2018. Bassen Jakob Bloch Jespersen har optrådt med Concerto Copenhagen mange gange før, og har bl. a. også gjort sig bemærket som medlem af det eksklusive danske vokalensemble Theatre of Voices.

Der spilles først en rent instrumental orkestersuite bestående af adskillige dansesatser fulgt af to af Bachs kantater. Den anden af dem er en verdslig kantate, næsten en lille kammeropera, mener Lars Ulrik Mortensen, der drejer sig om noget så jordnært som kaffe, som blev populær netop i Bachs levetid. Bach havde selv et bijob som musiker i et kaffehus, så han vidste besked. Da Kaffekantaten ikke har egen ouverture, er der før den indskudt en Sinfonia, dvs. ouverture, fra en anden Bach-kantate.

Program: Johann Sebastian Bach:
Orkestersuite nr. I, BWV 1066
Kantaten Ach Gott, wie manches Herzeleid, BWV 58
Sinfonia til kantate Non sa che sia dolore, BWV 209
Kaffekantaten, Schweigt stille, plaudert nicht, BWV 211

Arranget af Birkerød Kammermusikforening

Dørene åbner kl. 18.30. Koncertstart kl. 19.30. Unr. siddepladser.