The William Blakes

Musik: Rock/Pop

Mød et band, der består af fire bedste venner, der har kendt hinanden, siden de var teenagere.

De begyndte deres musikalske karrierer allerede dengang, de mødtes, men det var først i deres tyvere, at de grundlagde bandet opkaldt efter den visionære engelske poet William Blake ud fra idéen om, at skabelsen af musik er en radikal, fri og spirituel handling - noget både deres plader og koncerter bærer præg af.

The William Blakes debuterede i 2008 med pladen "Wayne Coyne" og udgav i årene efter fem plader - en hvert år. De modtog i 2011 en DMA for "Årets Orkester" og "Årets Album". De fik Kronprinsparrets "Stjernedryspris" og blev håndplukket til at varme op for Arcade Fire i Ballerup Super Arena. Siden 2014 har bandet ikke udgivet en plade, men i 2019 udkom endelig deres syvende album "1991". Et album, hvor målet har været at skrive store sange med store arrangementer, og at indspille dem live i samme rum.

"Vi er gået efter at genskabe en musik, vi lyttede til, da vi var børn," siger Kristian Leth. "De nye numre er klaversange, ligesom hos mine gamle helte Supertramp, Elton John og The Beatles. De er stilistisk et godt stykke fra The William Blakes' første plader."

Selv om den nye plade er den første i fem år, har bandet alligevel spillet en række koncerter i løbet af 2018. Det er bl.a. publikums entusiasme fra disse koncerter, der udgør drivkraften til den nye plade.

Live veksler The William Blakes' koncerter mellem fællesomkvæd, hvor alle synger med på radiosingler som "Science Is Religion" og "Secretly", til lange passager med musikalske udforskninger, der altid ændrer sig fra aften til aften. Bandet har rødder både i pop og rock, fusion og art-rock, jazz og konkretmusik, og alle elementerne kommer frem i løbet af en enkelt koncert. Det er The William Blakes - det musikalske rum, hvor bandmedlemmerne er frie til at lave lige den musik, de ikke selv vidste, de er i stand til at skabe.

På "1991" har bandmedlemmerne byttet instrumenter og vil således også vende op og ned på The William Blakes-bandkonstellationen live: "Vi har alle i bandet spillet rigtigt mange koncerter gennem årene og haft de fedeste tider. Men det er som om, at de kommende koncerter, hvor vi skal spille på instrumenter, vi ikke plejer at spille på — ja, det er noget helt specielt for os. Hver formiddag spiller jeg faktisk sættet igennem på bas helt alene. Jeg glæder mig helt vildt. De andre slutter sig til mig i slutningen af måneden, hvor Kristian er i Danmark igen. Det bliver en kæmpe fornøjelse af komme rundt i landet for at spille," uddyber Bo Rande til musikmagasinet GAFFA.

Vel mødt til FUNKSPERIENCE TOUR 2019!

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.