Jonatha Brooke (US)

Musik: Folk/Vise/Country

Den amerikanske singer-songwriter Jonatha Brooke er aktuel med den nye EP "Imposter" (2019) og kommer til Danmark med sin trio for at præsentere de nye sange kombineret med en række ældre hits.

Brooke, der er en folkekær musiker i sit hjemland USA, har efterhånden også opnået et særdeles trofast dansk publikum og spiller som regel udsolgte koncerter, når hun kommer på besøg med sit eminente tekstarbejde og sine komplekse harmonier.

"Hendes musik er tekstbaseret, virtuos og original folkrock, der naturligt indplacerer hende i arvefølgen efter Woody Guthrie, og efter mere end 35 år på scenen kan hun i dag betegnes som en af USAs absolut største indenfor genren," skrev musikmagasinet Gaffa om Brooke i 2016.

Jonatha Brooke er kendt og respekteret for hendes sangskrivning og har netop vundet priser ved den 15. Acoustic Music Award i 2019. Hun vandt hovedprisen samt kategorien "Bedste Kvindelige Artist". Begge priser var for sangen "Put The Gun Down".

Brooke har tidligere spillet optrådt i "The Late Show with David Letterman" og skrevet sange med bl.a. Katy Perry, The Courtyard House, jazzlegenden Joe Sample og til Disney film. Brooke er i øjeblikket i gang med at skrive en original Broadway musical med den Tony-nominerede skuespiller Geoffrey Nauffts.

På sin danske turné medbringer Brooke to interessante musikere:
Sangerinde og musiker Jo Lawry, som har flere udgivelser i eget navn bag sig. Hendes seneste album "The Bathtub And The Sea" (2017) indeholder bl.a. en duet med Sting, som Jo Lawry har sunget kor for i mere end 10 år. Hun har desuden arbejdet med Peter Gabriel og Paul Simon.

Multi-instrumentalisten Sean Driscoll har spillet med Sting, Lionel Richie, Bryan Adams, Jennifer Hudson, Blood Sweat & Tears, Gary Burton og mange flere. Ligesom Jo Lawry har Sean Driscoll også egne udgivelser på sit CV.

Til koncerten flankerer Lawry og Driscoll primært Jonatha Brooke med deres skønne vokaler, guitar og percussion. Glæd jer til en aften med en enestående performer og hendes knivskarpe musikalske følgeskab.

Fans af navne som Sarah McLachlan, Aimee Mann og af vokalharmonier generelt vil helt sikkert ikke gå forgæves her.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

MASTERCLASS
Dagen efter koncerten, d. 6. oktober, inviterer Jonatha interesserede indenfor i sit sangskriverværksted med en eksklusiv masterclass: Sangskrivning handler dybest set om at holde sin kreative åre åben. I sine workshops plejer Jonatha Brooke at udforske de forskellige veje, du kan tage, når du skaber en ny sang. Læs mere om Jonatha Brookes masterclass her

Det er muligt at købe en kombineret billet til koncerten d. 5. oktober og masterclass 6. oktober for 295 kr. + gebyr. Køb en kombi-billet her