Mantzius Vinterfolk: Kajsa Vala + Norr

Musik: Folk/Vise/Country

Henover en februarweekend smelter Mantzius Vinterfolk den sidste vinterfrost væk med to dages gnistrende indblik i Danmarks diverse folkscene.

Kom helt tæt på den levende musiktradition, når vi præsenterer fire bud på dansk folkemusik, der fortolker folkemusikalske rødder og inspirationer på tværs af tid og rum:

23. februar: Mantzius Vinterfolk: Kajsa Vala + Norr

Kajsa Vala er en fremragende tekstforfatter, en sanselig vokalist og en forbilledlig guitarist. Hun spiller Americana - en genre, der sjældent synes at lykkes for andre end amerikanerne selv. Med en islandsk mor og en dansk far har Kajsa rødderne plantet i den nordiske muld, men hun har ad flere omgange boet i Nashville for at dykke ned i sangskriver-håndværket, og det har formet hendes take på den amerikanske musiktradition. Norr er et nyt dansk band, hvor tre unge kvinder mødes i et mørkt og varmt udtryk. Livets ubarmhjertigheder fylder i det tragiske tekstunivers baseret på autentiske hændelser fra søstrene Rikke og Ida Lundorffs virkelighed.

22. februar: Mantzius Vinterfolk: ULC Trio + Stanley Samuelsen Trio

Trioen ULC fra Fanø spiller op til bal med henrivende danske melodier fra det 17. århundrede, autentisk dansemusik fra Fanø, inciterende irske ballader og et "party-repertoir" bestående af hot n'swing. Den lokale komponist, guitarist og sanger Stanley Samuelsen - oprindeligt fra Færøerne, men nu bosat i Birkerød - bidrager med sit bud på nordisk tonet folkemusik og bevægende fingerspil inspireret af legenderne Stephen Stills (Buffalo Springfield og Crosby, Stills, Nash & Young) og John Renbourn (Pentangle). Han ledsages af italienske Marco Santini på violin og Paolo Principi på harmonika.

Du kan købe en samlet billet til Mantzius Vinterfolk til kun 250 kr. + gebyr HER

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.