Spring til indhold

Blid hatha yoga inde/ude, henst., Lellinge (5x) m/ Lea Dalsgaard

Motion: Gymnastik/aerobic

Få den bedste start på dagen med hensyntagende blid hatha yoga. Vi er i hallen - og når vejret er til det, går vi ud på græsset ved Lellinge Multihus.

Vil vil arbejde med at smidiggøre bindevæv, muskler og led samt genopbygge muskler (du troede, du ikke havde) i en uhøjtidelig og fokuseret/meditativ stemning.

Vi starter med en opvarmende sekvens for at gøre hovedet og kroppen klar til de stillinger, der kommer efter. Vi skal lave Solhilsner, Hundestrækket, balanceudfordringer, herunder Krigerstillingerne og andre stående stillinger. Der indgår også stillinger, hvor vi sidder, dynamiske stillinger samt liggende stillinger. Alt sammen så du får styrket og smidiggjort de vigtige muskler. Vi bruger åndedrættet til at finde ro og løsne op i spændinger i hele kroppen. Undervejs guider Lea alignmentprincipper, som er med til at øge effekten af stillingerne. Klassen sluttes af med en ca. 10 minutters guidet Shavasana (afspænding).

De klassiske yogastillinger kombineret med nyere viden og fokus på åndedrættet har en gavnlig virkning på krop og sind. Formålet er at øge kroppens vitalitet og sundhed fysisk og mentalt.

YOGA HANDLER OM HVORDAN STILLINGERNE FØLES og ikke hvordan de ser ud. Derfor guides opmærksomheden tilbage til kroppen. Det har den sideeffekt, at du oplever at få en pause fra tankerne og over tid øger kropsbevidstheden.

Yoga i naturen kan noget helt særligt, så når vejret er godt, når vi ud på græsset. Når du laver yoga i naturen, får du meget foræret. Bare det at opholde dig i naturen har en healende virkning. Det skaber en indre balance i krop og sind, minimerer stress og styrker immunforsvaret.

Mange oplever, når de dyrker yoga regelmæssigt, at små skavanker som ondt i ryggen, skuldrene eller nakken mindskes eller helt forsvinder. Kroppen får det bedre, bliver stærkere og mere smidig. Samtidig får du bedre balance, mere overskud, større bevægelsesfrihed. Det giver også den jordforbindelse, der skal til for at bevare et roligt og afslappet overblik. Kombinerer du naturen og yogaen er det dobbelt op - og alle de gode virkninger kan du tage med dig hjem i din hverdag.

*OBS! Hensyntagende hold er for dig, der har et behov for særlig hensyn i undervisningen og ikke kan følge et almindeligt hold inden for det pågældende område. Undervisningen foregår på små hold, så der er mulighed for at få individuel vejledning i forhold til den enkeltes gener og skavanker. Deltagelse på et hensyntagende hold kræver, at du underskriver en (handicap)erklæring om behov for hensyntagende undervisning. Denne erklæring skal accepteres ved tilmelding eller underskrives første mødegang. Hvis du har spørgsmål om dette, så kontakt os på tlf. 20285343 eller send en mail på oest-kontor@lof.dk

Underviser: Lea Dalsgaard
Hold: 46241455S.