Spring til indhold

Medicinsk qigong efter biyun-metoden - delfinkraftens qigong

Motion: Andet motionstilbud

Delfinkraftens qigong er en serie af smukke meditative bevægelser indenfor biyun-metoden knyttet til elementet vand.

Den er udviklet af Grandmaster Fan Xiulan på anmodning af og i samarbejde med Institutionen for idræt og helse på Örebrouniversitetet på den 2-årige SPA-uddannelse.

Metoden er designet til at blive udført ved havet (eller nær vand). Delfinen betragtes som et af de viseste og mest kærlige og kraftfulde dyr, der lever i havet. Gennem bløde bevægelser og enkelte lyde efterligner vi delfinernes unikke livsenergi og bevægelser, når den hopper, danser, dykker og synger.

Øvelserne udføres til smuk kinesisk musik og lyde fra delfiner, som fremmer energiniveauet og følelsen af at smelte sammen med havet. Metoden er både blid og skøn at udføre og virker afstressende og vækker glæde.

Som de andre serier indenfor biyun-metoden er delfinkraftens qigong en medicinsk qigongform, som er en af hjørnestenene i traditionel kinesisk medicin.

Ifølge Fan Xiulan er delfinkraftens qigong særlig egnet til mennesker, der bor i kolde egne og kan modvirke stress, nedstemthed, søvnproblemer luftvejrsproblemer, astma og allergi, gigt med mere.

Efter kurset kan du træne selv vha. en guidende CD.

Læs mere her: biyun.se og biyun.dk

Underviser: Anna Thorup
Hold: 237141.