Spring til indhold

Arrangementer

Café Biografen, Film: Dokumentar kl. 10.15

Organiseret Vildskab

Danmark er, næst efter Bangladesh, det meste opdyrkede land i verden. Det kan ses på vores biodiversitet, som er styrtdykket siden 1980'erne. Vi har faktisk kun to procent vild natur tilbage i Danmark og det skal der nu gøres noget ved.

Mere

Park Bio, Film: Andre Film kl. 11

Børnebiffen - Filmpakke 27 - fra 5 år

Fra 5 år - 45 min. Vitello ønsker sig en hund. Instruktør: Dorte Bengtson. Vitello får mange ideer, nogle af dem er gode, nogle er ikke så gode. Den ide med at han skal have en hund, er nok en af hans allerbedste ideer.

Mere

Biffen Art Cinema - Aalborg, Film: Dokumentar kl. 11

Organiseret Vildskab

Danmark er, næst efter Bangladesh, det meste opdyrkede land i verden. Det kan ses på vores biodiversitet, som er styrtdykket siden 1980'erne. Vi har faktisk kun to procent vild natur tilbage i Danmark og det skal der nu gøres noget ved.

Mere

Parkteatret, Film: Tegnefilm/Animation kl. 12.30

Ainbo - Amazonas vogter

I samme ånd som de populære Disneyfilm Frozen og Moana, følger vi atter et ungt og modigt menneske i et eventyr om at acceptere naturens kraft, og finde naturen i sig selv. Vi skal til Amazonas regnskov i selskab med fjollede naturånder.

Mere

Øst for Paradis, Film: Dokumentar kl. 13

Organiseret Vildskab

Danmark er, næst efter Bangladesh, det meste opdyrkede land i verden. Det kan ses på vores biodiversitet, som er styrtdykket siden 1980'erne. Vi har faktisk kun to procent vild natur tilbage i Danmark og det skal der nu gøres noget ved.

Mere

Entré: 85 kr

Ovenover Res-Res, Udstilling: Kunsthåndværk

Visible and invisible mending

Lidt om Workshoppen, med Teffi @forendenafvejen (English below). Lad os sammen arbejde hen imod at forlænge levetiden på det tøj vi har og bære det med stolthed og tøjglæde.

Mere

Entré: 300 kr

Galleri Brems, Diverse: Workshop 09:30 - 15:30

Lino- og stempeltryk på papir og mulepose

På denne workshop arbejder vi med højtryk i form af linoleumstryk og laver vores egne fritlagte stempeltryk med inspiration fra naturen eller hverdagsting - det kan være alt fra kogler, muslinge, kaffekopper, sko, svampe, blade eller tang.

Mere

Entré: 625 kr

P-plads Muslingvej, Diverse: Natur 09:45

Østers- og MuslingeSafari

Omkring 300 meter ude i Vadehavet sætter vi fokus på indsamling af østers og Vadehavets øvrige specialiteter - de mange forskellige muslingearter. Tag med når vi finder MASSER af østers samt sandmuslinger, blåmuslinger, hjertemuslinger og strandsnegle.

Mere

Entré: 275 kr voksen. 145 kr barn (max 13 år)

Sandagergaard, Diverse: Natur 10:00 - 15:00

Gammeldags jul

Kom på Sandagergaard den første søndag i advent og fæld dit eget juletræ. 30% rabat for medlemmer af Turistforeningen. Tag børnene/børnebørnene med og hyg jer med at lave juledekorationer. Den 2-siders brochure udkommer senere. Ingen tilmelding.

Mere

Fri entré

Årøsund færgehavn, Motion: Vandretur/stavgang 10:00 11:30

Advents gå ture GÅ MED i GÅ-Fællesskaber

Første af fire adventsgåture, Gåtur fra Årøsund færgeleje. Alle er velkommen, Tag familien med. Gå-vært: Aase Weinkauf.

Mere

Gratis

Sønderho strand, Diverse: Natur 11:00

Sælsafari Fanø

Kvalitets Sælsafari med fokus på naturens fødekæder med Havørne, Sæler og vadehavets økosystem.

Mere

Entré: 200/25 kr 30/4euro

Parnas Natur & Aktivitetspark, Diverse: For børn 11:00 - 15.00

Juleværksted på Parnas

I år skal den have alt hvad den kan trække med lækker julemad, julepynt i lange baner og hygge for alle pengene.

Mere

Entré: 75 kr

Bakkehuset, Diverse: Marked/byfest 11:00-17:00

Jul på Bakkehuset /

Julen er hjerternes fest - i hvert fald på Bakkehuset. Inspireret af 1800-tallets juletraditioner inviterer vi indenfor til julehygge i vores historiske og stemningsfulde rammer den 27. november.

Mere

Entré: Voksne: 75 kr / Gratis for børn

Hotel Hornbækhus, Diverse: Marked/byfest 12:00 - 16:00

Vintermarked på Hornbækhus

Velkommen til vintermarked i kunsthåndværkets tegn. Alle er velkomne, når Hornbækhus igen holder kunsthåndværkermarked. Denne gang i vinterklær´.

Mere

Fri entré

Ninas Natur Cafe, Diverse: For børn 12:30 - 14:00

Ridetur på engen (for børn)

Kom og hils på Lyricah (lille araberhest) og Svartur (islandsk hest), som begge er meget fredelige ældre heste. Du kan få en lille trækketur rundt på engen med en voksen hestefører. Tag din cykelhjelm med. Vi beder en forælder gå med rundt med de mindste.

Mere

Entré: 20 kr

Naturama, Diverse: For børn 13:00

Spørgehjørnet

Har du fundet en flot fjer, en underlig sten eller en spændende knogle? Kom forbi Spørgehjørnet og få vores formidlers hjælp til at finde svar på dine spørgsmål.

Mere

Gratis når entréen er betalt. Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang til Naturama

P-pladsen, Motion: Vandretur/stavgang 13:00 - 15:00

Søndagsaktivitet - Skjern Birk Plantage - juletur

Vi går en rundt i plantagen og ser på hvilke tiltag der er lavet for at skabe endnu mere variation og bedre forhold for vildt og publikum.

Mere

Gratis

Nyt Hesteliv, Diverse: Natur 13:00-16:00

Julearrangement på Nyt Hesteliv

Julehygge med de søde ponyer og æsler på Nyt Hesteliv. Der er skattejagt i ponyskoven, juleklip, glögg, æbleskiver og masser af julehygge. Du kan også pynte staldene med juleklip. Vi ses Tilmelding på info@nyt-hesteliv.dk (skriv antal voksne og børn).

Mere

Entré: Børn: 50 Voksne 0

Ninas Natur Cafe, Musik: Gospel/Kor/Fællessang kl 13.45 og 15.15

Ninas juletrio

Trioen (med Liv Frich, Jakob Holm og Lone Fjord) synger julesange - både lidt traditionelle og mere moderne! De synger deres program to gange: kl 13.45 og kl 15.15, og det varer ca 20 min. Det er julestemning på højt niveau!

Mere

Fri entré

Ho Kirke, Diverse: Gudstjeneste kl. 09

Gudstjeneste i Oksby kirke kl. 9.00

Mere

Naturama, Diverse: For børn kl. 09 (Alle dage 9-16-Juleværkstedet åbent adventsweekender fra 9.30-15.30 + kl. 9.30-16.30 d. 22+23.12 og juleaftens dag 9.30-12.30)

Julehygge på Naturama

Oplev den søde julestemning blandt dyr og nisser, krydret med en masse gratis jule-krea og julesjov i børnehøjde. Juletoget kører, lysene er tændt, julekagerne dufter, juleværkstedet, Nissehuset og julemandens hytte er åbent - se programmet på naturama.dk.

Mere

Gratis når entréen er betalt. Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang til Naturama. Juleværkstedet er gratis - Pris for julekagekit 25 kr, Opg

Skolen ved Nordens Plads, Motion: Andet motionstilbud kl. 09-09.55 & 10-10.55

Boldleg 3-5 år + voksen

Formålet med Brug Bolden er, at give børn en god oplevelse med bolde i trygge rammer, hvor de er sammen med deres forældre og legen er i fokus, så børnene senere kan trives i diverse tilbud i sportsspecifikke foreninger.

Mere

Gratis

Lønne Kirke, Diverse: Gudstjeneste kl. 09-10

Gudstjeneste - Lønne

Mere

Sauna hytten, Sildehagen, Diverse: Natur kl. 09-11, 11-13 & 13-15

Fjorddyp og Sauna aktivitet på Sildehagen

Nu har du igen mulighed for at opleve saunaaktiviteter på Sildehagen i Hobro. Om det kolde vand og den varme sauna hjælper på humøret, kan vi ikke dokumentere, men det føles godt for krop og sjæl.

Mere

Naturama, Diverse: For børn Kl. 09:30 (Alle dage 9-16 + Juleaftens dag 9-13 - Kreaværkstedet er åbent alle adventsweekender 9.30-15.30 samt d.22+23.12 kl. 9.30-16.30 d.24.12 kl.

Julekrea-værksted og nissehueskattejagt

Kom i NaturLab på Naturama og klip en kravle-nisse-dyr eller flet et julehjerte med et flot motiv. Kreativ-værkstedet er gratis. Du kan også gå nissehueskatte-jagt i udstillingen og se om du kan finde Nissebørnenes tabte nissehuer- Få opgaven i fronten.:).

Mere

Gratis når entréen er betalt. Børn og unge ( 0-17 år) har gratis adgang til Naturama

P-plads Muslingvej, Diverse: Natur kl. 09:45

ØstersSafari deluxe ink. tilberedning og bobler

På en tur ud i Vadehavet ved lavvande plukker vi østers i de medbragte spande. Herefter tilbereder vi de indsamlede østers ved udendørs grill/bålplads og serverer hertil et glas bobler.

Mere

Entré: 495 (voksen), 375 (barn max. 13 år)

Fiskerhytten, Motion: Sejlads/roning kl. 10

Bliv klar til vinterroning i kajak

Er du allerede vinterroer eller overvejer du at blive det? Vil du øge din sikkerhed ved vinterroning? Kender du fornemmelsen af, hvordan det er at kæntre i koldt vand? Bliv klar til vinterroning i kajak med dette kursus.

Mere

Pris: 895 kr

Boserupgård Naturcenter, Motion: Løbetræning/jogging kl. 10

VTR i Boserup

Træningsløb for medlemmer af VTR-klubber. Tilmelding er ikke nødvendigt: Se mere: https://www.okr.dk/almind/vtr_loeb22_23.htm.

Mere

Kildegården - Kunstens Hus, Diverse: Undervisning kl. 10-16

Jule- og adventsinspiration

Julens dekorationer skal være i naturfarver, med et lille pift. Det vil sige masser af nødder, kogler, frøstande, forskellige mosser, samt stedsegrønt, tilsat en skillefarve. Dekorationerne opbygges, så de er smukke hele julemåneden.

Mere

Galleri Arleth, Bregninge, Udstilling: Kunsthåndværk kl. 10-17

Juleudstilling på Galleri Arleth

Juleudstilling på Galleri Arleth. Oplev et smykkeunivers, der er helt sit eget. Smykkerne er unikke og er fremstillet i hånden på Galleri Arleths guldsmedeværksted. Den bornholmske billedkunstner Ulla Lyme udstiller på galleriets vægge.

Mere